Ufrivillig barnløshet/infertilitet

Mange ønsker å få barn, men ikke alle par klarer det uten hjelp. De som kommer til meg for behandling, skal være utredet i helsevesenet. Det betyr at mannen skal ha sjekket sin sædkvalitet ,og at kvinnen har eggløsning med befruktningsdyktige egg og en livmorslimhinne som kan fange opp og gi næring til et foster. I både kinesisk og vestlig medisin er alt dette svært komplisert og sammensatt, og mange faktorer spiller inn, både fysisk og psykisk, for å få til en vellykket befruktning og et normalt svangerskap. Det er svært viktig å tenke helhet. Derfor bruker jeg mye tid på utspørring av begge i forholdet, og ofte blir begge behandlet. De fleste par jeg har til infertilitetsbehandling, er inne i helsevesenets opplegg, slik at min innsats blir et supplement til hormonbehandlinger og oppfølging der. Jeg pleier å følge opp parene gjennom minimum 3 sykluser. Det hender også at jeg behandler rett før og rett etter innsett av befruktede egg. Noe av det morsomste jeg opplever som akupunktør, er bilder av nydelige babyer som stolte foreldre sender meg med et «Takk for god hjelp.»